Волонтери ЦК посетили Геронтолошки центар

Кориснике услуга Геронтолошког центра Врбас данас је посетила група волонтера Црвеног крста општине Врбас. За стара лица био је припремљен музички прогам а део посете прошао је и у боћању.

"С обзиром да су овакви сусрети последњих годину дана постали све учесталији, почетак дружења је прошао у поздравима и загрљајима сада већ добрих пријатеља, под сенком дрвећа на уређеној травнатој површини и у башти Геронтолошког центра. Волонтери су готово два месеца припремали програм под вођством стручне сараднице Црвеног крста Снежане Јововић. Они су извели низ хорских музичких нумера, познатих староградских песама, које су увеселиле све кориснике, чак су се појединци придружили извођачима.



Марија Биговић прочитала је неколико својих песама у паузама између извођења нумера, док је Иван Греговић, корисник Геронтолошког центра, узвратио посетиоцима са две песме из старих времена.

Након послужења, у такмичарском и пријатељском расположењу одигране су две партије боћања - активности која се годинама спроводи као део радно-окупационе терапије корисника. У динамичној атмосфери прву партију су добили корисници Геронтолошког центра, док су се гости реванширали победом у другој партији", саопштио је Михаило Симић, радни терапеут Геронтолошког центра.
 
Добра пракса дружења волонтера ЦК и штићеника ГЦ биће настављена ускоро.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"