Мала ликовна колонија на Одељењу трансфизује ОБВ

На Одељењу за снабдевање крвљу и крвним дериватима - Трансфузија Опште болнице Врбас, данас је одржана мала ликовна колонија. Ради се о заједничкој акцији Удружења ликовних уметника аматера из Врбаса "Атеље 05", Црвеног крста Врбас и Трансфузије ОБВ, која се одржава већ другу годину заредом. Повод за акцију био је Дан добровољних давалаца крви.

“Промоција добровољног давалаштва је јавно овлашћење Црвеног крста од стране државе, као органа који има капацитет да у њено име спроводи активности у овој области. Успеси су већи и резултат бољи када те активности спроводимо у сарадњи са Трансфузијом ОБВ, јер циљ нам је исти: обезбедити довољне количине крви у сваком тренутку. Активности спроводимо током читаве године, а у јуну месецу сумирамо резултате из предходног периода и правимо планове за наредни. Лепо је када појединци, удружења и организације препознају смер нашег заједничког деловања и, попут 'Атељеа 05', придруже нам се у тој хуманој мисији”, рекла је Снежана Јововић, стручни сарадник у Црвеном крсту Врбас.

Драган Симић, председник “Атељеа 05" истакао је да ликовни ствараоци уз машту, таленат и жељу за стварањем, имају и вољу да се то дели са другима. "Народ одавно тврди како су сликари нешто другачији од осталог света. Тој тврдњи додао бих како су сликари богатији за још један значајан састојак крви, а то је уметност. Када се сабере воља за давањем и уметност која нам је у крви, лако је схватити природну везу између Удружења ликовних аматера 'Атеље 05' и Одељења за снабдевање крвљу и крвним дериватима,", рекао је Симић. 

Иначе, “Атеље 05” по програму рада током године има низ хуманитарних акција, попут обележавања Светског дана особа са Дауновим синдромом, посета обдаништима, школама, Дому за стара и одрасла лица, удружењима жена и другим удружењима, при којим се скоро увек организују кратке школе сликањ.

Од почетка 2016 . године до сада чланови Удружења ликовних уметника аматера из Врбаса 'Атеље 05' поклонили су више од 50 уметничких радова на ликовним колонијама. Такође, наглашавам да је удружење отворено и за све друге племените идеје у локалној заједници”, рекао је Симић.

Суорганизоторима, уметницима, гостима и свим присутнима захвалила се др Мирјана Наков, начелница Трансфузије. Она је искористила прилику и позвала добровољне даваоце да у летњем периоду дођу у ОБВ у ранијим часовим, како би избегли утицај високох температура на нихово здравствено стање, као и на крв коју дарују.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"