Глушац нови председник општине Врбас, Кажић поднео оставку

Milan Glušac novi predsednik opštine Vrbas

Милан Глушац нови је председник општине Врбас, одлучио је данас локални парламент, након оставке досадашњег председника др Братислава Кажића. Са престанком функције Кажићу престала је и надлежност Општинског већа и заменика председника, па је уз избор Глушца, Скупштина општине изабрала и нови састав овог тела и новог заменика председника општине. 

Образлажући оставку, Братислав Кажић је истакао да је овим потезом желео да скрене пажњу Владе Србије на проблеме са којим се сусреће општина Врбас.

"У свом раду водио сам се Његошевом девизом да је 'свак рођен да по једном умре, част и брука живе довијека“. Овом оставком желим да скренем пажњу републичкој власти, и ако ова оставка то постигне, сматраћу да сам успео. Нисам видео начин да наставим да се бавим политиком, а да то резултира успехом. Захваљујем се сарадницима, помоћницима, члановима Општинског већа, председници СО и осталима. Боље један дан соколом, него сто година враном", истакао је Кажић.

Након паузе коју је дала председница СО Марјана Мараш, одборници су дали подршку Милану Глушцу да преузме улогу председника општине, док је за његовог заменика изабран Ненад Велицки. Он је претходно напустио редове Демократске странке и приступио Српској напредној странци.

Преузимајући функцију, Глушац је рекао да осећа част што ће бити први човек локалне самоуправе, али уз част стиже и велика одговорност због ситуације у којој се општина Врбас налази.

"Један од највећих изазова овог посла јесте решавати кључне проблеме са којима се суочава наша средина, међу којима је сигурно највећи велика незапосленост. Вољан сам да лично свим расположивим снагама учиним најбоље за нашу општину, да је представљам на најбољи могући начин, да искористимо, сви заједно, прилику да када имамо републичку и покрајинску владу у функцију, и сасвим сам сигуран да ћемо наићи на разумевање и помоћ наших представника у републичкој и покрајинској скупштини, да заједничким снагама и свом расположивом енергијом вратимо Врбасу бар део старе славе", рекао је Глушац.

Као примере доброг рада Глушац је, између осталих, апострофирао рад Канцеларије за енергетски менаџмент, пројекат Европске банке за обнову и развој и ЕСЦО начин кредитирања, новоотворену Посланичку канцеларију, све учесталије контакте са потенцијалним инвеститорима, те са разним амбасадама, све у циљу евентуалних улагања у привреду општине Врбас.

"То су начини како желим да се борим за општину Врбас. Од сарадника и одборника очекујем помоћ кроз добре идеје и конструктивне предлоге, јер без обзира на политичку припадност, сви смо ми овде у служби грађана. Молим вас да сви радимо у општем интересу, без сујета и подела", рекао је Глушац. 

Глушац је добио подршку 26 одборника, његов заменик постао је Ненад Велицки, а чланови Општинског већа су: Јован Ковачевић, Јована Вујтовић, Данило Мараш, Јелена Збућновић, Маријан Мијановић, Душко Ћутило и Горан Пејовић.

На дневном реду нашло се и потврђивање мандата новим одборнику Жељку Миловићу, јер је Милорад Радојевић поднео оставку.
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"