Велико уређење обала канала у Куцури

Претходних дана активисти Еколошког покрета Врбаса, помогнути учесницима омладинске радне акције Куцурског удружења младих и другим Куцуринама, уређивали су обале канала крај преводнице у овом месту.

"Уз чишћење обале од трске, изграђен је више од 15 метара дуг пристан за чамце, који је уједно и платформа за пецароше и излетнике. Прокопане су степенице на бенту до пристана, које ћемо накнадно утврдити даскама уз постављање рукохвата. Постављена су три бетонска пикник сета и промотивна наутичка табла. Покошена је обала канала, прочишћена је и покошена шумица изнад ње. Поклонили смо Куцури око 60 садница пауловније, од којих је 50 отишло у Основну школу 'Братство-јединство', а десетак на простор око преводнице. Куцуранима је подељено 1.500 флајера на тему потенцијала наутичког туризма и енергетских уштеда у домаћинствима", рекао је Ратко Ђурђевац, председник ЕП Врбаса.

Према његовим речима, планира се уређења 400 метара инспекцијске стазе на левој обали канала, равнање и посипање чврсте подлоге и постављање пикник сетова.

Ову активност ЕП Врбаса подржали су ЈВП "Воде Војводине", Водопривредно предузеће "Бачка", Месна заједница Куцура и Добровољно ватрогасно друштво Куцура. Подршка је стигла и од Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"