У БДП обележен Дан устанка народа БиХ

Полагањем венаца на спомен бисте народним херојима Др Младену Стојановићу и Радоју Дакићу Брку, данас је у Бачком Добром Пољу обележен 27. јул - Дан устанка народа Босне и Херцеговине.

Венце на бисте положили су Милан Глушац и Марјана Мараш, председник општине Врбас и председница Скупштине општине Врбас, представници МО СУБНОР Бачко Добро Поље и ОО СУБНОР Врбас, затим представници Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, Партије уједињених пензионера Србије и других организација и удружења.

"Историјске догађаје из НОБ-а обележавамо у знак сећања на слободарске традиције наших народа, на њухову вековну борбу за опстанак, за слободу, независност и живот достојан човека. Сећамо се и одајемо дужну пошту палим борцима, јунацима и херојима испред чијих бисти данас стојимо, који су уградили своје животе у темеље победе и слободе. Сећамо се герилских одреда који су у зору, 27. јула, напали Дрвар, сећамо се ширења устаничког таласа од Дрвара преко Грахова, према Ливну и Гламочу, затим на Кључ и Мркоњић, подручје Јање и Пливе и даље. Сећамо се борби на Козари, Романији, Требевићу, Мајевици и Озрену, сечамо се дана када се бранило оно најсветије - слобода", рекао је након полагања венаца Пеко Вуковић из МО СУБНОР Бачко Добро Поље.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"