Мировић најавио чишћење ВБК

Игор Мировић, председник Владе АПВ, најавио да ће чишћење ВБК бити једна од највећих инвестиција у АПВ, пренеле су Вечерње новости.

Чишћење Великог бачког канала од Куле до Врбаса припрема се као једна од највећих инвестиција у Војводини, изјавио је током радне посете кулској општини Мировић. Он је истакао да је реч о деоници канала од шест километара, која је црна еколошка тачка Србије и Европе.

"Уређење Великог бачког канала, који здравствено угрожава житеље кулске и врбаске општине, заслужује заједничку пажњу ресорног министарства, покрајинске Владе и општина Кула и Врбас. Морамо да будемо потпуно активни у томе, и видећете да ћемо већ у наредних неколико месеци имати заједнички споразум о решавању тог проблема", рекао је Мировић.

Он је истакао да ће се ускоро приступити изградњи потисног вода између Црвенке и Куле, који ће коначно омогућити да систем канализације напусти ВБК, јер ће се отпадне комуналне и индустријске воде преко магистралног колектора одводити до централног пречистача у Врбасу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"