Највиша оцена за рад ОШ "Братство - јединство"

Тим за спољашње вредновање основних школа оценио је највишом оценом - четворком, целокупни образовни систем и рад у Основној школи "Братство - јединство" у Врбасу. У оквиру вредновања квалитета рада школа екстерни надзор је извршен 30. новембра 2016. године, а након осам недеља анилизе уочених карактеристика и резултата рада, у ову образовну установу стигао је званични извештај Школске управе Нови Сад са највишом оценом.

"Од укупно 30 стандарда, школа је остварила 28, што представља 93,33% свих стандарда, међу којима је и 15 стандарда кључних за вредновање, односно 100% кључних стандарда. С обзиром да се оценом 4 оцењује установа која остварује више од 75% стандарда, укључујићи 100% стандарда који су кључни за вредновање, чланови колектива су изузетно поносни на постигнут резултат", саопштено је из ОШ "Братсво - јединство".

Према речима директорке Славице Шестовић, запослени у школи најпоноснији су на чињеницу да су сви индикатори, који прате наставни процес у школи, оцењени највишом могућом оценом – четири, што доказује квалитет наставе саме школе. "Школа улаже велике напоре да буде друштвено одговорна институција, што је препознато од стране родитеља, а подједнако је важно да је највишом могућом оценом у школи оцењен и етос - односи у колективу на свим релацијама. У званичном извештају Тима спољашних евалуатора назначено је да наша школа може бити пример осталим установама. Овако високо процењен рад школе даје ветар у леђа свим актерима образовно - васпитног процеса да и даље унапређују све области рада и остану школа која остварује запажене резултате на свим пољима", рекла је Шестовић.

ОШ "Братсво - јединство" друга је школа у општини Врбас, уз ОШ "Светозар Милетић", која се може похвалити највишом оценом за рад, добијеном од стране Школске управе Нови Сад у последњих годину дана. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"