Одржана Скупштина Друштва инжењера и техничара Врбаса

Друштво инжењера и техничара Врбас, једно од малобројних активних организација ове врсте на нивоу Србије, одржало је редовну, годишњу Скупштину и усвојило извештај о раду за 2016, и план рада за 2017. годину, саопштио је данас Игор Миловић, председник ДИТВ.

"Свега десетак градова у Србији има друштво ове врсте и позивам наше чланове да не дозволимо да се због неактивности угаси и Друштво инжењера и техничара Врбаса. И поред тешке материјалне ситуације, уз подршку општине Врбас, успели смо да у 2016. години организујемо низ добрих и посећених предавања, а истим амбицијама водићемо се и у 2017. Ова година за нас је и изборна, бираћемо ново руководство, и прижељкујем да нам се придруже и на најодговорнија места дођу млади инжењери, амбициозни и спремни да развијају рад удружења", рекао је Миловић.

У извештају који је предочио члановима, Миловић је посебно апострофирао учешће ДИТВ у раду Скупштине Савеза инжењера и тахничара Србије, а затим у учлањење ДИТВ у Савез инжењера и техничара Војводине, који данас чини само пет организација. "На нашим предавањима смо промовисали нове технологије и нове машине, гостовали су нам реномирани стручњаци из иностранства и то је био најбољи начин да скренемо пажњу сличних друштава из целе Србије на наш рад. Од ове године добили смо могућност да презентујемо радове и објављујемо их на сајту Савеза инжењера и техничара Србије, а покренули смо и иницијативу да предавања која ми организујемо, уђу у систем бодовања Инжењерске коморе Србије", рекао је Миловић.

Председник ДИТВ позвао је чланове да још активније учествују у раду друштва, позову млађе колеге да им се придруже, као и да предлажу теме за предавања и састанке, како би ДИТВ, између осталог, постало и једна врста подршке развоју професионалних каријера младих инжењера из општине Врбас.    

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"