Гимназијалци били добри домаћини друговима из Каљарија

Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас организовао је данас пријем за средњошколце из италијанског града Каљарија који се ових дана налазе у посети код својих вршњака из "Жарко Зрењанин". Ученици са Сардиније, предвођени професором Фабрициом Оруом, бораве у Врбасу у оквиру програма међународне размене ученика "Интеркултура Србија".

За њих је током две недеље боравка у Врбасу организован веома садржајан програм у самом граду, посетили су и околне градове Сомбор, Суботицу и Нови Сад, и тако стекли први слику о Србији.

"Локална самоуправа подржала је пројекат размене ученика и покушали смо током њиховог боравка овде да им дочарамо дух Србије, нашу културе и обичаје. Драго ми је што су и они задовољни, што са собом носе лепе утиске, како сами кажу, и надам се да ће поново посетити Врбас и Војводину. Увек ћемо подржати овакве пројекте, наша деца треба да упознају децу из других крајева Европе јер је и то важан део њиховог образовања", рекао је Глушац.

И Мира Недић, руководилац Одељења за друштвене делатности, изразила је задовољство што се ученици у Италију враћају пуни лепих итисака. "Њихове реакције су веома позитивне. Ученицима из Каљарија уручићемо сувенире, који ће их, поред лепих успомена, подсећати на боравак у Врбасу", рекла је Недић.



Професорица историје у Гимназији "Жарко Зрењанин" и представница Интеркултуре Србија Снежана Шкрбић, захвалила се представницима општине Врбас за подршку идеји и покровитељство међународне размене ученика. "Драго ми је што се први део нашег пројекта завршава успешно са свих аспеката. Ускоро, већ у мају, ми ћемо путовати у узвратну посету и свесни смо да ћемо бити амбасадори наше земље. Потрудићемо се да на најбољи начин представимо Врбас и Србију", рекла је Шкрбић.

Током боравка у Врбасу млади Италијани били су смештени у домовима својих нових другова из Гимназије, а двонедељно дружење завршава се вечерас заједничком журком.   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"