Владимир Батез посетио ФК Пролетер РС и ЖОК Сутјеска БДП

Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, посетио је јуче Фудбалски клуб Пролетер у Равном Селу и Женски одбојкашки клуб Сутјеска у Бачком Добром Пољу, и упознао се са радом ова два спортска колектива и стањем спорта у општини Врбас. Он је разговарао и са чланом Привременог органа Предрагом Ројевићем, спортистима и тренирима.

"Задовољан сам оним што сам видео у фудбалском клубу у Равном Селу и женском одбојкашком у Бачком Добром Пољу. Први пут сам био у овој новој сали и ова посета део је шире акције упознавања клубова и спортске инфраструктуре у Војводини. Оба клуба раде добро, најважније је да има заинтересоване деце, услови су доста добри, а оно што је проблематично ми је посебно сугерисано, као што је проблем грејања у хали у Бачком Добром Пољу. То ћемо ускоро разматрати, јер је став Покрајинског секретаријата за спорт и омладину да се да предност објектима чије комплетирање је при крају. Без инфраструктуре не можемо стварати шампионе", рекао је Батез.

Покрајински секретар за спорт и омладину је овом приликом клубовима које је посетио поклонио лопте за тренинге. 

"Клубови јесу брига градова и општина, али и Покрајинска влада проналази начин да пружи подршку неким од њих. Акценат смо ставили на школски спорт, на развој спорта младих и масовни спорт, али и врхунски спорт је део тог система, његова локомотива. Врхунски резултати доносе пораст броја деце у спорту, а из масовности излази врхунски резултат, тако да је све то веома везано. Ипак, спорт није само такмичење, пре свега то је здрав развој личности и тела, стицање исправних целоживотних навика и ту смо да подржимо све пројекте и идеје које помажу успех ове мисије.

На посети и поклонима Батезу се захвалила Биљана Грубишић, председница ЖОК Сутјеска, која је истакла да је клуб за четири године постојања стигао да 65 чланова, две посебне секције - школица за спорт и аеробик, а планира се и покретање мушке екипе. "У клубу раде три школована, лиценцирана и талентована тренера. Хвала родитељима који редовно доводе децу, не само из Бачког Доброг Поља већ и из Змајева и Равног Села, а хвала и Владимиру Батезу, бившем одбојкашу чија посета сигурно мотивише децу да још више раде. Имали смо његову подршку и пре и очекујемо да је имамо и у будућности, посебно у пројекту оснивања мушке секције клуба", рекла је Грубишић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"