Спречимо занемаривање и злостављање деце!

Одељење за друштвене делатности Општинске управе Врбас утврдило је процедуру реаговања коју би требало користити у случају када установа, организација или појединац имају сазнања о занемаривању и злостављању деце.

У овим случајевима, према препоруци, требало би се за помоћ прво обратити психолозима, педагозима и Тиму за заштиту од злостављања и занемаривања у основним и средњим школама, затим стручним сарадницима Центра за социјални рад општине Врбас, као и лекарима здравствених установа: Дома здравља "Вељко Влаховић" и Опште болнице Врбас. Такође, препоручује се и пријава Полицијској станици Врбас и Јавном тужилаштву, Основном суду и Прекршајном суду у Врбасу. Све наведене установе имају Протоколе о поступању у случајевима злостављања и занемаривања деце.

Као један од корака у сузбијању злоупотребе интернета и угрожавања безбедности деце на интернету, понуђен је позив на телефон 19833, слање мејла на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или пријава на порталу www.pametnoibezbedno.gov.rs

О понуђеној процедури више се можете информисати овде.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"