Тимови основних школа у квизу "Играј за енергију"

Тимови основних школа из Врбаса били су данас део друштвене игре и квиза знања "Играј за енергију", осмишљене да на забаван начин учи децу о основним појмовима енергетске ефикасности и пружи им практичне савете за свакодневну примену. Надметање у Основној школи "Светозар Милетић" организовали су Немачка организација за међународну сарадњу - ГИЗ, и Канцеларија за енергетски менаџмент општине Врбас.

"Ова игра настала је у оквиру пројекта српско-немачке сарадње 'Енергетска ефикасност у зградарству', који има за циљ да кроз различите иницијативе унапреди законодавни оквир у Србији, подржи локалну самоуправу у процесу примене законских прописа, успостави систем за управљање подацима и константно унапређује знање и капацитет стручњака у овој области. Бавећи се овом тематиком већ скоро девет година, схватили смо да је људима прва асоцијација на енергетску ефикасност најчешће скупа инвестиција. У ставарности, унапређење енергетске ефикасности значи проналажење најбољег и најисплативијег начина како да уз минимална улагања добијемо највеће уштеде. Неке од мера су врло једноставне, не представљају трошак и могу донети велике уштеде. Зато сматрамо да све почиње од најмлађих, кроз игру и занимљиве примере деца уче о главним појмовима енергетске ефикасности и добијају практичне савете које могу да примене у свакодневном животу. Управо зато кроз школе и градове Србије организујемо такмичење у овој занимљивој игри", рекла је Свјетлана Ђокић, сениор пројект менаџер и чланица тима који је осмислио друштвену игру "Играј за енергију". 

Сања Кораћ из Канцеларије за енергетски менаџмент општине Врбас, истакла је да је квиз и учешће у друштвеној игри део ширег споразума о сарадњи између Немачке организације за међународну сарадњу - ГИЗ, и општине Врбас, "из које је као конкретна и важна добит за локалну самоуправу изнедрен Локални акциони план за енергетску ефикасност у стамбеном сектору". "Друштвена игра и квиз је најбољи начин да се млади упознају са мерама и начинима унапређења енергетске ефикасности. Канцеларија за енергетски менаџмент спроводи више едукација те врсте и наше је искуство да су оне најучинковитије ако се спроводе у млађем узрасту", рекла је Кораћ. 

У друштвеној игри учествовали су ученици школа "Светозар Милетић", "Братство-јединство", "Петар Петровић Његош" и "20. октобар".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"