Врбасу 1,2 милиона динара за планску документацију

Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић потписао је данас са председницима војвођанских општина уговоре о додели бесповратних средстава за суфинансирање израде техничке документације - пројеката инфраструктуре, као и за суфинансирање израде планске документације.

Међу општинама чији су пројекти добили подршку Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине нашла се и општина Врбас, којој је припало 1,2 милиона динара за израду три врсте документације. Уговор је потписао Милан Глушац, председник општине Врбас.

"Издвојили смо одређена срадства, у складу са могућностима, за суфинансирање израде планске и пројектно-техничке документације и свима је јасно колики је значај ових издвајања. Без квалитетне, пре свега, планске документације нема израде инфраструктурних пројеката као што су саобраћајнице, индустријске зоне и други. У области израде пројектно-техничке документације додељено је 7,5 милиона динара, а у области израде планске документације око 16 милиона динара", рекао је Галић и најавио још један сличан конкурс до краја године.

Потписујући уговор Глушац је изразио задовољство због, како је рекао, још једном конкретно демонстриране подршке Покрајинске владе и њених секретаријата пројектима општине Врбас. "Ова средстава су бесповратна и добијена су на основу три захтева. У наредном периоду мораћемо да одговоримо на захтеве потенцијалних инвеститора који траже веће заузеће парцела него што је то било до сада, због чега нам је неопходна промена документације. Други основ за доделу средстава за промену планске документације је опремање водоводну мреже до насељених места, док је трећи део намењен за један део путне инфраструктуре и сређивање ове документације. За нас је веома важно што променом планске документације излазимо у сусрет потенцијалним инвеститорима. Када се инвеститорима омогући веће заузеће парцеле, то значи да ће радити на проширењу производње, а самим тим упошљаваће нове раднике", рекао је Глушац.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"