ЈКП "Комуналац" уређује две депоније у Куцури

Екипе Јавног комуналног предузећа "Комуналац" ових дана завршавају радове на уређењу депоније за одлагање биљног отпада у Куцури. Претходно су тешком механизацијом комуналци уклонили сметлиште предвиђено за грађевински отпад, која се простире на површини од 6.500 квадратних метара.

Према речима пословође у ПЈ "Чистоћа" Младена Павловића, с ове депоније уклоњено је 8.500 кубика отпада, највише земље, шута и грађевинског материјала. Међутим, на депонији за биљни отпад екипе "Комуналца" затекле су и разноврсно комунално смеће, чак и угинуле животиње, што поново указује на неодговорно понашање једног броја грађана.

"На овој депонији затекли смо најмање биљног отпада. Морали смо најпре да рашчистимо прилазни пут у дужини од близу 300 метара, јер су га несавесни мештани затрпали разним врстама отпада. Отприлике 2.800 кубних метара смећа смо најпре утоварили и превезли на велики плато. Тамо је ангажована друга машина која нивелише терен и целокупни отпад затрпава у депресију", појаснио је Павловић и још једном апеловао на грађане да поведу бригу о заштити животне средине јер, осим што руже слику села, ризикују појаву заразе. "Замолио бих мештане Куцуре, чије село важи за најуредније у општини, да поведу рачуна о свом окружењу и задрже тај епитет. Нема потребе да се на овом месту нађе комунални отпад, јер наше екипе једном седмично празне канте из сеоских домаћинстава, док се организују и акције одношења кабастих ствари. Куцурани задужују комуналну опрему и не видим разлог да се овде нађе највише те врсте смећа", поручио је Павловић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"