Стигло признање за сузбијање сиве економије

Милан Глушац, председник општине Врбас, примио је данас у име свих грађана признање за најактивнији допринос у сузбијању сиве економије, који је доказан кроз велику награду игру "Узми рачун и победи 2018". Као награда за фантастични просек од 25 коверата по глави становника, колико је на адресу организатора игре стигло из општине Врбас, локалној самоуправи је припало 23.000 евра а новац ће бити утрошен за опремање сензорне собе у Дневном боравку за децу са инвалидитетом, што су сами грађани изабрали.

Признања и награде представницима девет локалних самоуправа, колико се издвојило посебним резултатима током игре, уручили су министри Зоран Шоршевић, Бранко Ружић и Бранислав Недимовић. 

Борба државе и грађана против сиве економије у Србији даје прве резултате, у питању је тек 'прво полувреме', а кампању за смањење сиве зоне у нашој земљи подржава чак 90 одсто грађана, оцењено је на представљању резултата истраживања НАЛЕД-а о сивој економији. 

Јавно захваливши грађанима на учинку, јер су управо они обезбедили да награда стиге у Врбас, Глушац је истакао да је овим резултатом показано да становници општине Врбас имају високо развијену свест о потреби сузбајања сиве економије, да поседују пореску културу и да им је јасно да без динара из пореских давања нема улагања у образовање, здравство, инфраструктуру, културу или спорт. "Посебно ми је драго што су приликом гласања како утрошити 23.000 евра из награде, још једном потврдили свој хумани карактер и определи се за улагање у унапређење заштите и помоћи особама са инвалидитетом", рекао је након потписивања уговора Глушац. 

 

Извештај са доделе признања можете видети ОВДЕ

  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"