Нови разговори стручних тимова о Великом бачком каналу

Razgovori stručnih timova o Velikom bačkom kanalu

Активности локалне самоуправе у уторак и среду биле су усмерене у припрему пројекта ремедијације и ревитализације Великог бачког канала. Првог дана Врбас су посетили представници Делегације Европске уније у Србији, финансијера изградње Централног пречистача за прераду отпадних вода, затим пројектног, независног тима за ревизију "Jaspers", Министарства за заштиту животне средине, Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, као и представници ЈВП "Воде Војводине", док су другог дана у Министарству за европске интеграције у Београду, исти актери заједно са представницима општине Врбас, разматрали опционе анализе ревитализације Великог бачког канала.

"Посета Врбасу подразумевала је и обилазак појединих тачака на водотоку Великог бачког канала, а затим и посету Централном постројењу за прераду отпадних вода. Данас су у Министарству за европске интеграције презентоване опције ремедијације и ревитализације, а следећи корак је узорковање седимента из Великог бачког канала, а на основу добијених резултата пројекат ће се даље разрађивати", рекао је након састанка у Београду Милан Глушац, председник општине Врбас. 

Опционим анализама у Министарству за европске интеграције присуствовао је и Маријан Мијановић, члан Општинског већа, као и представници "Jaspers" тима, експерти задужени за обезбеђивање техничке помоћи и подршке администрацији у припреми и испоруци пројекта - PPF8, затим представници надлежних покрајинских секретаријата и републичких министарстава, ЈВП "Воде Војводине" и други стручњаци. 

ТВ Бачка

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"