Трудницама поклони за безбедан превоз мале деце

Општина Врбас, Савет за безбедност саобраћаја и Полицијска станица Врбас поклонили су данас будућим мајкама које посећују Школу за труднице на Одељењу поливалентне патронаже Дома здравља "Вељко Влаховић", ауто-седишта за безбедан превоз деце најмлађег узраста. Са трудницама су се сусрели и о безбедности у саобраћају разговарали Милан Глушац, председник општине Врбас, његова заменица и председница Савета за безбедност саобраћаја Миљана Штулић, као и чланови овог тела, Милош Рогановић и Страхиња Ђурачић.

"Небезбедан превоз деце је један од највећих проблема, због чега смо одлучили да будуће мајке у оквиру Школице за труднице буду обучене како да правилно користе ауто-седишта и да им таква седишта донирамо. Један број локалних самоуправа поделио је ова седишта на реверс, ми смо их поклонили, али уз сугестију будућим мајкама да када престане потреба за овим седиштима, и они их некоме поклоне. Битно је само да не прекидамо тај ланац и наставичемо са акцијом", истакла је Миљана Штулић, председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.

Трудницама је приказан филм о последицама небезбедног превоза деце и правилном коришћењу седишта, о чему је говорио и Страхиња Ђурачић, члан Савета за безбедност саобраћаја и представник Саобраћајне полиције. Он је напоменуо да је у овом случају "безбедност била финансирана од стране небезбедности", јер су средства за набавку опреме издвојена од наплаћених казни за саобраћајне прекршаје.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"