Скулптуре Војимира Дедеића од 15. децембра у Ликовној галерији

Skulpture Vojimira Dedeića

Са жељом да обележи четири деценије од како се својим уметничким делима по први пут јавности представио на самосталној изложби, академски сликар Војимир Дедеић, заједно са Ликовном галеријом Врбас, приредиће од 15. децембра још једну изложбу радова насталих у последњих двадесетак година. Избор радова за изложбу извршила је Силвиа Јелачић, управница Ликовне галерија. 

Љубитељи уметности имаће могућност да виде 24 скулптуре и објекта које је Дедеић стварао у Врбасу и Пљевљима. Војимир Дедеић рођен је у Вишкову, Црна Гора, 1946. године. Средњу уметничку школу завршио је у Херцег Новом, а Академију примењених уметности и постдипломске студије у Београду, у класи професора Миодрага Живковића. Члан СУЛУВ-а, УПИДИВ-а и групе АМВ. Излагао на више од 500 колективних и више од 40 самосталних изложби у земљи и иностранству. Награде: Прва награда за споменик Жарку Мариновићу, Београд (1969); прва награда за споменик слободи, Савино Село (1976); награда за споменик жртвама фашизма, Нови Сад (1977); награда Ликовног салона за скулптуру, Врбас (1979, 1983); трећа награда за споменик Губилиште - Јадовно, Хрватска (1986); прва награда на Јесењем ликовном салону, Врбас (1988); награда за скулптуру на XXIII Салону југословенске уметности у Цетињу (1989), награда за скулптуру Међурепубличке заједнице за културу (1996); награда "Зрак културе" Кула (1997); награда Културно просветене заједнице Србије, Београд (2000); награда Друштвено признање у култури, Врбас (2001); Октобарска награда, Врбас (2008).

Као увод у изложбу, за оне који су мање упућени у рад Војимира Дедеића, може послужити емисија ТВ Пљевља (НЕ)ОБАВЕЗНО са Горицом Одовић, посвећена врбаском вајару.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"