Подршка оснивању Фестивала савременог српског филма у Равном Селу

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић са сарадницима, данас је у Покрајинској влади разговарао са прослављеним и познатим српским глумцем, редитељем и продуцентом Лазаром Ристовским.

Након премијере његовог филма "Дневник машиновође" у изгорелом Дому културе у Равном Селу, а у жељи да се то једино језгро културних збивања у родном селу прослављеног глумца обнови, Ристовски је покренуо иницијативу за организовање Фестивала савременог српског филма.

Према његовим речима, заједничким средствима Министарства за културу и информисање и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и уз подршку Равноселаца, Дом културе није тешко обновити, колико је теже установити овај фестивал, који би требало да добије на трајању и са годинама постане традиционални.

"Млади људи у мањим војвођанским местима, заправо су скоро свакодневно у домовима културе, као и у Равном Селу, где су вежбали и наступали како тамбурашки, тако и фолклорни ансамбл из мог села", рекао је Ристовски.

Секретар Штаткић је подржао идеју о оснивању Фестивала савременог српског филма, као добру идеју, који би требало да има традиционални карактер, јер таквих у нашој земљи нема.

извор: Покрајинска влада

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"