Уручена признања најбољим спортистима у 2015.

Савез спортова општине Врбас изабрао је најбоље спортисте и спортске колективе за 2015. годину и уручио им плакете и дипломе за постигнуте резултате. Плакете најбољима уручио је др Братислав Кажић, председник општине Врбас, док је одлуке Савеза спортова образложио Јован Ковачевић, члан Општинског већа задужен за спорт и омладину. За најбољег спортисту поново је изабран Љубо Јалови, док је најбољи спортски колектив ЖКК "Врбас Медела".

"Ови млади људи својим спортским резултатима промовишу наш град и најмање што можемо је да им се на овај начим захвалимо и укажемо им поштовање. Ове године имамо мањи број признања, али то не значи да врхунских резултата није било, већ смо бирали оне најбоље. Честитам свим добитницима и истичем да са великим задовољством пратим њихов рад током године. Трудимо се да сваке године све боље и боље помогнемо спортистима, а на тренерима је да још више и боље раде и нашу децу доведу до тога да буду још бољи људи и спортисти", рекао је Кажић.

За најбољег младог спортисту изабран је Дамјан Грмуша. Дамјан је рођен 14. априла 1998. године, члан је БК Врбас Чарнок и првак је Србије и Војводине у боксу. Члан је младе репрезентације Србије и освајач је златне медаље на XV међународном турниру "Валерија Стризова" у Надиму, у Русији.

Најбоља млада спортискиња је Јелена Зекић. Јелена је рођена 09. јула 1999. године, првакиња је Србије и Војводине у боксу, чланица репрезентације Србије. Освојила је златну медаљу на XV  међународном турниру "Валерија Стризова" у Надиму, у Русији.

Најбољи спортски клуб у екипном спорту је Женски кошаркашки клуб „Врбас Медела“.

Стални члан Прве савезне лиге Србије прошлу сезону завршио је на петом месту. Ове сезоне популарне „Штрудлице“ су нешто успешније, тренутно заузимају 4. место на табели и избориле су пласман у полуфинале Купа Србије, које ће се од 19. до 20. марта одржати у Врбасу. Право богатство овог клуба ипак лежи у стотинак девојчица које се окупљају и такмиче у свим узрасним категоријама - школа кошарке, млађе пионирке, пионирке, кадеткиње и јуниорке, за све резултате овог узорног спортског колектива добрим делом одговоран је тренер Дејан Мудреша.

Најбољи клуб у индивидуалном спорту је Клуб борилачких спортова "Врбас".

Од оснивања клуб окупља све узрасне селекције у свим категоријама у контакт борилачким вештинама, било да се баве рекреативно или се редовно такмиче на бројним домаћим и међународним такмичењима. Перјаница овог клуба је Љубо Јалови, европски и светки признат мајстор аматерског и професионалног кик-бокса. У 2015. години овај узорни спортски колектив, поред Љуба Јаловог и Радослава Латинкића, постао је богатији за још једног репрезентативца Србије у млађим категоријама; реч је о Дамјану Поповићу, вишеструко награђиваном такмичару на првенствима Војводине и Србије. Клуб је на разним првенствима и такмичењима освојио на десетине најсјајнијих медаља и трофеја.

Најбољи тренер у 2015. години је Душан Килибарда.

Килибарда је годинама посвећен развоју борилачких вештина у нашем граду, а пре свега кик бокса и стварању младих такмичара. Последњих неколико година стални је тренер јуниорске и сениорске кик бокс репрезентације Србије. Својим знањем и искуством зналачки је саветовао наше младе, али и већ прекаљене борце у рингу како да стигну до одличја.



Најбољи спотиста у општини Врбас у 2015. години је Љубо Јалови.  

О њему је већ толико тога речено, а сваке године нам донесе нешто ново. Његова спортка каријера напредује из године у годину и још није достигла свој зенит. Сваке године лествицу успеха помери за још један степеник више и сваки пут то и оствари. На Балканском првенству је поново освојио златну медаљу, да би на Светском шампионату у Србији освојио бронзану медаљу и добитник је "Мајске награде" Спортског савеза Србије, иначе највећег спортског признања у Србији. Своје огромно искуство са аматерског ринга све успешније преноси и у професионалне воде.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"