Томчић поклонио дресове друговима из бившег клуба

Đorđe Tomčić poklonio dresove drugovima iz bivšeg kluba

Млада генерација ОКК Врбас, коју води тренер Жељко Калуђер, ускоро ће заиграти у новој спортској опреми. За то је заслужан Ђорђе Томчић, млади кошаркаш из Врбаса, донедавно члан овог тима а сада члан италијанског клуба VIS 2008 из Фераре. Наиме, Ђорђе је за своје другове обезбедио комплет дресова и шорцева и поклонио им их уочи Нове, 2017. године, са жељом да из дана у дан напредују, остварују победе и, као што и сам жели, дођу до репрезентативног дреса.

„Ђорђа сам тренирао четири године и одмах се видело да је посебно талентован. Веома брзо је напредовао и очекујем да га ускоро видим у некој репрезентативној селекцији. Кошаркашки савез Србије прати у последње време децу која одлазе у иностранство и мора обратити пажњу и на Ђорђа Томчића, јер може израсти у одличног играча. Клуб му се посебно захваљује за поклоне који нам је уручио, а још више нам значи што не заборавља где је почео и са ким је кошаркашки растао“, рекао је тренер Калуђер.

Ђорђе Томчић рођен је 2000. године, висок је 205 цм, тренира од 2012. године и сада је члан италијанског клубa VIS 2008. У Ферари је од летос и веома је задовољан условима и пријемом у новом граду и клубу. Није се двоумио када се појавила могућност да оде у Италију, подршка породице била је неупитна, и сада је на њему да ради и напредује.

„Стварно сам веома задовољан оним што ми се пружа у Ферари и осећам да напредујем. Услови су изванредни, радимо са више тренера, имамо и кондиционог тренера и, чини ми се, све је подређено нашем развоју. На почетку, док нисам проговорио италијански, стајао сам са стране и понављао оно што раде други играчи, а сада комуницирам довољно за несметан рад. Играм константно у својој генерацији, на паркету сам и по три четвртине утакмице и тренер је задовољан оним што пружам. Прескочио сам само утакмицу првог кола, због сређивања папира, a од тада сам у скоро свакој утакмици бележио више од 15 поена. Имам добру подршку, тренер је веома задовољан и уверен сам да ће у будућности све бити још боље“, каже Ђорђе за vrbas.net.

VIS 2008 организован је на највишем нивоу, размишља се о свему и нема празног хода за чланове клуба. „Дан ми је испуњен до последњег минута. Устајемо у 07.00, у школи смо до 13.00 часова, ручамо, од 15.00 је први тренинг, следе часови италијанског језика, а затим и други двочасовни тренинг са старијом генерацијом. На крају дана клуб нас често води у пицерију, на дружење и грађење добрих односа у тиму. У паузама ових главних делова дана раде се домаћи задаци, помало одмара и одржавају контакти са породицама. Викедном су утакмице и једино ако смо домаћини у том колу, имамо мало више слободог времена“, описује Ђорђе.

Колико озбиљно граде играче и људе у овом клубу, најбоље потврђује чињеница да лица задужена за развој играча чак два пута недељно посећују школу у коју Ђорђе иде и контролишу његов успех. Уз италијанске другаре који су га, како сам каже, прихватили као свог, Ђорђе у клубу тренира и са дечацима из Бијељине, Бара и Подгорице. „Сви смо смештени  у великом објекту са више соба и заједничким дневним боравком и трпезаријом. О нашој исхрани брину се жене запослене у објекту и све нам је дохват руке", истиче Ђорђе.

На поклоне за другаре из Врбаса, и клуба у ком се учио првим кошаркашким потезима, одлучио се у жељи да им помогне, јер су и они њему помогли да постане добар млади кошаркаш. „Ово је начин да се клубу барем мало одужим за оно што је учинио за мене. Мој први тренер био је Бојан Марковић, после сам радио са Жељком Калуђером, и то што сам научио са њима било ми је одличан основ за одлазак у Италију", рекао је Ђорђе.

И родитељи младог кошаркаша задовољни су приликом коју је Ђорђе добио у Ферари. „Извештаји које редовно примамо су стварно добри. Не говорим само о кошарци, јер извештај се односи и на његово понашање и владање, учинак у школи, здравље и друге ствари. У њима се види да је све подређено играчима, али и да се од њих траже одређени стандарди у понашању, учењу, односу према обавезама. На њему је да пружи максимум, уложи енергију, подједнако и у школске обавезе и у кошарку, и верујем да онда успех неће изостати“, каже Небојша Томчић, Ђорђев отац.             

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"