Србији два злата на VI Светском купу нација

Srbiji dva zlata na VI Svetskom kupu nacija

Након 16 одличних финалних борби и доделе медаља и пехара, у Врбасу је спуштена завеса на VI Светски куп нација, турнир у боксу за жене. Кроз ринг у Центру за физичку културу "Драго Јововић" прошао је светски крем овог спорта, више од 130 боксерки из 20 земаља Европе и Азије. Овогодишњи победник турнира је репрезентација Казахстана, на другом месту је Русија а на трећем Индија. Одличне резултате, два злата и два сребра, забележиле су и срспке репрезентативке. Наших 16 сениорки, младих девојака и јуниорки, изборило је укупно четири финала, а до злата стигле су Бојана Драгичевић и Милена Матовић.

"Конкуренција је била заиста јака, јача него прошле године, а највише у мојој категорији, до 64 килограма, и у оној за сениорке до 48 килограма. Успела сам да се изборим са свим изазовима, а тако је било и на прошлом Купу нација, и јако сам срећна због овог успеха", рекла је Милена Матовић, репрезентативка Србије у боксу. "Ово је млада репрезентација, али састављена од изузетно квалитетних боксерки. Од њих за пар година очекујем велике резултате и на европским и на светским такмичењима", рекао је Марко Тубић, селектор женске боксерске репрезентације Србије.

Током пет такмичарских дана све је функционисало беспрекорно, а Врбас се још једном показао као одличан домаћин. "Војвођански боксерски савез, као организатор такмичења, има само речи хвале за ангажованост општине Врбас, хостелијера, гостопримство у спортској хали и грађане Врбаса, који су стварно пуним срцем прихватили све госте", рекао је Јовица Панић, координатор турнира. Био је ово други пут да се Куп нација одржава у Врбасу. Технички организатор, БК "Чарнок" свој део посла одрадио је беспрекорно, што су најбоље потврдила задовољна лица свих учесника приликом јучерашње оделе медаља за најбоље.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"