Нови роман Горана Лабудовића Шарла

Књижевник Горан Лабудовић Шарло објавио је крајем 2023. године нови роман - "Реверс за небеску пругу", у издању новосадске ''Агоре''. После два читана и од критичара и читалаца високо оцењена романа - ''Како сам ухватио бидермајер'' и ''Ветрушка у данима неба'', Лабудовић се огласио трећим у коме наставља досадашњи стил приповедања. Овог пута, реч је о роману чија се радња одвија "на домаку сна и прошлости, јаве и будућности, са доминантним реалистичким методом приказивања стварности и веома јасним референцама на бројна културно-историјска дешавања у ширем временском луку".

"Горан Лабудовић Шарло у свом трећем роману 'Реверс за небеску пругу' читаоце води на необично путовање, у којем се аутор вешто, и на већ препознатљив начин, поиграва временом и токовима приповедања, са историјским и анегдотским секвенцама, обликујући један аутентични наратив поетско-документарног. Ликови, социјално и психолошки изнијансирани, симболички се смењују од једне до друге железничке станице, отварајући низ неочекиваних дијалога, међу којима су: Мијо Булатовић, Мирослав Крлежа, Саша Божовић, Исидор Папо, Ђорђе Генчић, Либеро Маркони, Милан Коњовић, Бранко Ћопић, Душан Матић... И галерија успутних сабеседника и путника. Два железничара Лимун и Божур, променили су више држава, погледа на свет и људе, дешавања у човеку и око њега, као да истовремено надгледају сам свет романа проверавајући на станицама – будућност", записао је у рецензији Ненад Шапоња, уредник.

"Захваљујући модерним технологијама и упорности поштоноша, овај роман је нашао своје адресате у Лондону, Њујорку, Чикагу, Бордоу, Цириху, Јоханесбургу и Ослу, и код нас у књижарама и домовима мојих пријатеља. Један мејл, управо из Чикага каже, између осталог, да од једног станичара нисмо могли да очекујемо књигу о балету, али о железници и њеним људима јесмо", рекао је Лабудовић.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"