Отворена изложба Први визуелни пресек стања

У присуству бројних ученика и професора, у Ликовној галерији Културног центра Врбаса данас је отворена изложба радова ученика од 1. до 4. разреда Гимназије "Жарко Зрењанин". Изложени ликовни и други радови настали су кроз активности на предмету Ликовна култура и у оквиру изборног програма Уметност и дизајн, који заједно развијају и афирмишу уметничке таленте гимназијалаца, уз усвајање нових знања о уметности, уметничким правцима и значајним ауторима.

Изложбу је отворио професор ликовне културе и мастер ликовни уметник Дејан Крстић.

"Изложба се реализује након заједничке иницијативе и жеље Гимназије 'Жарко Зрењанин' и Ликовне галерије Културног центра Врбаса да представимо радове ученика, али и да их мотивишемо да уђу у свет галерије, да виде како то изгледа, као и да самим тим они партиципирају... После неког времена планирања ево сада смо стигли до реализације. Назив изложбе дошао је из школе; ми имамо нешто што се назива 'први пресек стања', 'други пресек стања', у наш назив убацили смо одредницу визуелни и тако сада имамо Први визуелни пресек стања. Деловало је као занимљив и креативан начин да се све повеже са школом, али и да отвори врата за нека будућа дешавања, односно да се успостави традиција и добијемо и други, и трећи сваки следећи визуелни пресек стања развоја младих ученика", рекао је Крстић.

Изложба је отворена до 22. јануара, с тим што ће Ликовна галерија Културног центра Врбаса радити и у суботу, 20. јануара од 10.00 до 18.00 часова.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"