Средња стручна школа "4. јули" ни ове године није прекинула вредну традицију којом, промовишући младе људе и спортско надметање, чува успомену на рано преминулог професора и спортског радника Петра Ачанског.

Удружење пчелара Врбас упутило је апел пољопривредним произвођачима да се суздрже од прскања воћа у цвету. Пчелари упозоравају да се на овај начин прави двострука штета, "јер је доказано да прскање воћа у цвету не само да не даје никакве резултате, већ да се на овај начин уништавају пчеле који су главни опрашивачи воћа".

Државни пут другог Б реда број 305 на деоници Врбас – Куцура, од суботе, 25. марта од 18.00 часова, поново ће делимично бити отворен за саобраћај, саопштено је данас.

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић свечано је данас у Палати Србије потписао уговоре са 43 градоначелника и председника општина о додели 578 милиона динара за реализацију различитих локалних пројеката широм Србије. Из Буџетског фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе издвојено је укупно 490 милиона динара за реализацију више од 40 најзначајнијих, претежно инфраструктурних пројеката на локалу, од чега је највише новца намењено за радове на вртићима, школама, културним, спортским и објектима јавне управе, али и за радове на комуналној инфраструктури и јавним површинама, док се 88 милиона динара улаже у отварање јединствених управних места у 13 општина и градова. Један од уговора којим се регулише отварање ЈУМ у локалној администрацији у општини Врбас, вредан 7,3 милиона динара, потписала је Тијана Алексић, заменица председника општине.

Скупштина општине Врбас заседала је у четвртак по 20. пут у актуелном сазиву.

Јавно комунално предузеће "Комуналац" расписало је ликовни конкурс за предшколце и ученике основних школа са територије општине Врбас, фото конкурс за ученике старијих разреда основних школа, као и литерарни конкурс за  ученике основних школа на тему "КАДА БИ ПЛАНЕТА УМЕЛА ДА ГОВОРИ".

Поводом Међународног дана особа са Дауновим синдромом, који се обележава 21. марта, помоћница председника општине Врбас Јована Вујтовић, заједно са сарадницима, посетила је Николу Раичевића из Савиног Села и уручила му неколико хиљада чепова које прикупља у акцији "Чеп за хендикеп", те таблет на поклон.

На основу јавног позива за расподелу средстава у циљу подршке локалним самоуправама и градским општинама за успостављање јединственог управног места - ЈУМ, Министарство државне управе и локалне самоуправе донело је одлуку да општини Врбас одобри 7,3 милиона динара за реализацију овог пројекта.

Археолошка екипа Покрајинског завода за заштиту споменика културе од средине децембра ради на арехолошким локалитетима у општини Врбас, пренела је Радио-телевизија Војводине. То су локалитети који су угрожени изградњом пруге, а које је претходно Покрајински завод за заштиту споменика културе лоцирао и уцртао на мапу како би пре грађевинских радова на тим локацијама била обављења арехолошка ископвања и истраживања.

Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас, заказала је за четвртак, 23. март, XX седницу локалног парламента. Према предвиђеном дневном реду, одборници ће разматрати 32 тачке. 

КУЛТУРА

У уторак отварање изложбе графика "Из дубине"

23. мар 2023. КУЛТУРА

У уторак отварање изложбе графика "Из дубине"

Ликовна галерија Културног центра Врбас организоваће у ут...

Конкурс за Невенов фестивал деце песника

20. мар 2023. КУЛТУРА

Конкурс за Невенов фестивал деце песника

Невенов фестивал деце песника у Савином Селу расписао је ...

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс 2023

13. мар 2023. КУЛТУРА

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс 2023

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш", ра...

Врбаски фолклораши на Данима мимозе у Херцег Новом

26. феб 2023. КУЛТУРА

Врбаски фолклораши на Данима мимозе у Херцег Новом

Наступ Фолклорног ансамбла Културног центра Врбаса био је...

Нове награде за Веселина Милићевића

22. феб 2023. КУЛТУРА

Нове награде за Веселина Милићевића

Веселин Милићевић, сатиричар, афористичар и песник за дец...