Школске саобраћајне патроле поново на путевима

Општина Врбас и Полицијска станица Врбас, уз подршку образовних установа и заинтересованих родитеља, организоваће другу годину за редом школске саобраћајне патроле, које ће од понедељка, 02. септембра, са почетком нове школске године, регулисати саобраћај у зони школа. Школске саобраћајне патроле део су пројекта "Полиција у локалној заједници", осмишљене су на основу искустава у западноевропским државама, и Врбас је једина локална самоуправа у Србији која акцију спроводи већ две године.

За потребе оформљивања патрола 237 родитеља и дека и бака ђака првака, прошло је обуку о основним саобраћајним прописима, својим ингеренцијама на раскрсницама крај школа и другим темама, коју је организовала Полицијска станица Врбас. Њима је у петак, у Скупштини општине Врбас, свечано уручен сертификат о успешно окончаној обуци и жути прслук за натписом 'Школска саобраћајна патрола', како би их возачи лако уочили и поступили по њиховим инструкцијама.

"Почетак школске године на путеве доводи много деце и наш циљ је заштити их од могућих опасности у саобраћају. Зато и ове године крећемо са школским патролама које ће на раскрсницама крај образовних установа регулисати саобраћај и чувати безбедност ученика на путу од куће до школе, посебно првака. Ово је део пројекта 'Полиција у локалној заједници', који се спроводи од 2015. године, а иако је формално завршен, ми и Полицијска станица Врбас нисмо одустали од његових добрих делова, акција за које смо се уверили да доносе корист заједници, баш као што је ова", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас. Он се захвалио родитељима коју су се одлучили да издвоје део свог времена и буду део школске патроле, чиме, како је истакао, доказују своју друштвену одговорност и дају пун допринос успешној сарадњи цивилног и јавног сектора.

Владо Глођовић, начелник Полицијске станице Врбас, рекао је да је службеним лицима МУП-а подршка грађана веома битна и без те подршке неке задатке било би веома тешко реализовати. "Ове и прошле године обучили смо укупно 50 грађана за ову врсту активности на путевима. Немогуће је на сваку раскрсницу поставити по једног полицајца да брине о нашој деци, што би сви желели, али ту су одговорни грађани да нам помогну. Хвала им на спремности да својим радом помогну спровођење акције, а хвала и општини Врбас и председнику општине Милану Глушцу за разумевање важности акције и континуирану подршку Полицијској станици", рекао је Глођовић.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"