"Род" у мисији снажења српско-руских односа

Удружења српско-руског пријатељства "Род" узеће учешћа у обележавање два важна јубилеја у 2020. години, који су део темеља снажних односа Србије и Русије – 75 година од победе над фашизмом и 100 година од доласке руске "беле" емиграције у Србију, односно тадашњу Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца. Ово је најављено на традиционалном новогодишњем скупу који се приређује поводом почетка Нове године по јулијанском календару.

Окупљање чланова "Рода" и пријатеља удружења било је прилика и да се анализирају резултати рада у 2019. години и најаве активности за предстојећи период. "Очекујемо наставак добре сарадње се Амбасадом Русије у Београду, Руским домом, Трговинским представништвом Русије у Србији, сродним удружењима, као и са општином Врбас", рекао је на скупу Радољуб Ускоковић, председник Удружења "Род". Како је најавио, у наредном периоду може се очекивати снажнија образовна сарадња са просветним установама из Московске и Владимирске области, којом су обухваћене три школе из Врбаса. Такође, Куцура ће угостити фолколорни ансамбл из Костроме, а биће настављен и курс руског језика. 

Жељу да се настави са интензивном сарадњом у име локалне самоуправе исказао је и Милан Глушац, председник општине Врбас, који је присуствовао новогодишњем скупу. "Удружење српско-руског пријатељства има важну улогу у одржавању веза наше средине са Русијом, посебно са братским градом Костромом и општина Врбас је за те односе веома заинтересована. Само у протеклом периоду реализовали смо неколико важних пројеката, попут Руско-српске мобилне клинике, као и опремања кабинета за руски језик у Средњој стручној школи '4. јули'. Очекујемо да се везе на пољу културе, образовања, науке, здравства, привреде и у другим областима прошире", рекао је Глушац. 

КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Ангелине Вукосав

20. феб 2020. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Ангелине Вукосав

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

НБ "Данило Киш" обележава Дан установе

19. феб 2020. КУЛТУРА

НБ "Данило Киш" обележава Дан установе

Народна библиотека "Данило Киш" обележиће у петак, 21. фе...

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

11. феб 2020. КУЛТУРА

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

Афористичар, сатиричар и дечији песник Веселин Милићевић ...

"Школица - цртица" и "Terra d.v.a." представљају таленте

06. феб 2020. КУЛТУРА

"Школица - цртица" и "Terra d.v.a." представљају талент…

У фоајеу биоскопа "Југославија" у петак, 07. фебруара, би...

QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

04. феб 2020. КУЛТУРА

QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

У жељи да изађе у сусрет потребама све већег броја посети...