ДЗ "Вељко Влаховић" у пројекту "Здрава жена - јака жена"

У оквиру пројекта "Здрава жена - јака жена", који заједно спроводе Министарство здравља Владе Републике Србије и Дом здравља "Вељко Влаховић", установа из Врбаса организоваће током фебруара серију здравствено-васпитних активности за припаднице лепшег пола. 

Према утврђеном програму, 06 и 20. фебруара од 16.00 до 18.00 часова, све заинтересоване жене могу посетити Поливалентну патронажу ДЗ "Вељко Влаховић" и добити све неопходне савете о превенцији карцинома грлића материце и дојке, затим савете о полном и репродуктивном здрављу жена, те о ХПВ инфекцији и ХПВ вакцини. Истовремено, женама које не могу доћи до Дома здравља на располагању ће бити телефонско саветовалиште, на броју 064.846.8105, на ком ће се моћи пронаћи одговори на многа питања и заказати превентивни гинеколошке прегледе.

За 11. и 18. фебруар од 14.00 до 16.00 часова, у Диспанзеру за жене, заказане су радионице на тему самопрегледа дојки. Превентивне гинеколошке прегледе биће могуће обавити 07. фебруара, 13.  фебруара, 20. фебруара, 26. фебруара и 27. фебруара, од 14.00 до 16.00 часова.

"Хајде да срушимо баријере које су нам препрека до бољег здравственог стања женске популације Врбаса. Подршка за остварење овог пројекта обезбеђена је кроз грантове за пројекте у оквиру II пројекта 'Развој здравства Србије' и додатног финансирања за његову реализацију, преко Владе Републике Србије, из средстава зајма Светске банке", саопштено је Дома здравља "Вељко Влаховић".

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...