Расписани избори за локални, покрајински и републички парламент

Председник Србије Александар Вучић расписао је редовне парламентарне изборе за 26. април ове године.

"Поштовани грађани Србије, управо сам потписао одлуку о расписивању избора за народне посланике. Они су расписани за 26. април ове године. Свим учесницима желим успех и да све протекне у демократској атмосфери", рекао је Вучић и позвао грађане да својом вољом изаберу своје представнике у парламенту.

Нешто раније председница Народне Скупштине Србије Маја Гојковић расписала је изборе за одборнике скупштина градова и општина у Србији за исти дан, 26. април. "Рокови за изборне радње почињу да теку данас", рекла је Гојковић и поручила грађанима да искористе своје право и изађу на редовне изборе у којима ће "имати прилику да својим гласом у демократском изборном процесу одлучују о будућности локалних самоуправа и њиховом даљем развоју".

Дан раније, у уторак, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор расписао је редовне изборе за посланике Скупштине АП Војводине за недељу, 26. април 2020. године.

"Управо сам, као председник Скупштине АП Војводине, на основу овлашћења и обавеза које ми налаже Статут АП Војводине и Покрајинска скупштинска одлука о избору посланика у Скупштину АП Војводине, за недељу 26. април 2020. године расписао редовне изборе за посланике Скупштине АП Војводине. С обзиром на то да се, у складу са наведеном одлуком, покрајински избори одржавају по пропорционалном изборном систему, односно у АП Војводине као једној изборној јединици, посланици се бирају на основу листа политичких странака, коалиције политичких странака или коалиције политичке странке и групе грађана или групе грађана", рекао је Пастор.





Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"