Волонтерке Црвеног крста обележиле 8. март

Поводом 8. марта - Међународног празника жена, општина Врбас организовала је и ове године дружење волонтерки и активисткиња Црвеног крста Врбас. Сусрет у ресторану Центра за физичку културу "Драго Јововић", био је прилика да се у свечаној атмосфери још једном сви подсете на важност деловања ове организације, додатно афирмише хуманост и солидарност, те чују планови организације за наредни период.

"Већ другу годину за редом волонтерке Црвеног крста 8. март обележавају у друштву Милана Глушца, председника Привременог органа, и његових сарадника. Наше волонтерке су равноправне чланице службе Црвеног крста Врбас, обављају задатке из јавних овлашћења организације у областима социјалне делатности, добровољног давалаштва, прве помоћи и сличних. Оне су снага наше организације и велики број активности је незамислив без ангажмана волонтера, који својим радом промовишу солидарност међу људима. Поред двадесетак волонтера старије генерације, у Црвеном крсту Врбас стасава и млада генерација волонтера, која додатно развија програме хуманих вредности", истакла је Татјана Глушћевић, секретар ЦК Врбас. 

Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас, оценио је да је мали знак пажње који локална самоуправа указује волонтеркама ЦК поводом 8. марта, мотивисан идејом да се укаже на значај њиховог хуманитарног рада, који у кризним ситуацијама може бити од непроцењивог значаја. "Ако су оне спремне да издвоје своје време за помоћ другима, онда и ми морамо бити спремни да издвојимо време за њих, да подржимо рад Црвеног крста, да одамо признање свим волонтеркама и добровољним даваоцима, јер они граде солидарно друштво које је спремно да помогне сваком појединцу", рекао је Глушац.

Из Црвеног крста Врбаса за петак, 13. март, најављују акцију добровољног давања крви, на Тргу Николе Пашића од 13.00 до 17.00 часова. 



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"