Потпредседник ПВ Ђорђе Милићевић посетио Врбас

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обишао је данас у општини Врбас две локације које су инфраструктурно опремљене средствима Покрајинске владе у висини од 56,4 милиона динара. Овим новцем изграђен је и опремљен паркинг са 63 места у Блоку 44, у центру Врбаса, као и индустријска зона у Блоку 100, површине два хектара.

"Прва инвестиција омогућава грађанима Врбаса лакши приступ центру и важним институцијама, и додатно унапређује квалитет живота у том граду. Друга инвестиција ће омогућити отварање нових фабрика и нових радних места за Врбашане. У њој ће прва свој производни погон градити италијанска компанија која већ послује у Врбасу, заинтересована да прошири пословање и отвори између 40 и 70 нових радних места. У припреми је опремање нове радне зоне дуж Коридора 10 на површини од девет хектара. То ће сигурно бити атрактиван простор за домаће и стране улагаче", навео је Милићевић.

Он је нагласио да је у протекле четири године Покрајинска влада уложила више од 700 милиона динара у саобраћајнице, изградњу водоводне и канализационе мреже, приступни пут централном пречистачу, као и у пројекте у култури, здравству, образовању и спорту у општини Врбас.

Сусрет у Врбасу био је прилика за уручивање уговора за изградњу атлетске стазе и постављање 800 седишта на стадиону Шлајз. Инвестиција је вредна 4,2 милиона динара, од чега је 3,5 милиона обезбеђено преко Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Уговор је Милану Глушцу, председнику Привременог органа општине Врбас, уручио Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину.

Милан Глушац изјавио је да је претходни период карактерисао континуирани рад и добра сарадња са покрајинским органима у реализацији више инвестиционих пројеката.

"У претходних пет месеци имали смо улагања вредна 100 милиона динара. Финансирани су наведени паркинг и радна зона, у којој ће се градити прва 'зелена фабрика' у Србији, када су у питању енергетска ефикасност и заштита животне средине. Покрајинска влада нам је обезбедила средства за наставак изградње канализације у Бачком Добром Пољу и уређење атарских путева. Подршку смо имали и од Владе Србије и председника Александра Вучића и Врбас је препознат као средина атрактивна за улагање и сигурна за живот. Подсећам на инвестиције у овласти водоводног система, унапређења предшколских и школских објеката, спортских објеката такође, а посебно истичем да је држава Србија у претходном периоду реконструисала пут од Србобрана до Врбаса, који нас спаја са ауто-путем, а исто се сада ради ка суседној Кули, и ови радови вредни су више милиона евра. Уз подршку Канцеларије за јавно управљање теку радови на реконструкцији Опште болнице, вредни 100 милиона динара, а за неколико недеља чека нас почетак изградња водоводне мреже ка селима општине Врбас, вредна 4,2 милиона евра. Имамо спремне пројекте за реконструкцију још две школе, затим за изградњу канализације у селима општине, и очекујем подршку виших органа власти и у реализацији ових планова", рекао је Глушац.

Места радова, заједно са Милићевићем, посетили су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, директор Управе за капитална улагања АПВ Недељко Ковачевић и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило. Уз Глушца, госте из Покрајинске владе дочекали су и чланови Привременог органа општине Врбас Предраг Ројевић и Миљана Штулић, покрајинска посланица Сања Жигић и други сарадници.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"