Давор Штефанек, председник ССС, посетио Врбас

Председник Спортског савеза Србије, прослављени олимпијски победник у рвању, Давор Штефанек, и генерални секретар организације Горан Маринковић, посетили су данас Врбас. Они су у сусрету са руководством локалне самоуправе и челницима Савеза спортова општине Врбас, упознали се у којим условима тренирају и такмиче се локални спортисти, те у каквом стању се налази спортска инфраструктура.

"Сведоци смо веома добре спортске инфраструктуре и све бољих резултата клубова и појединаца, што је доказ да локална самоуправа води рачуна о спорту. Обишли смо фудбалски стадион и ОФК Врбас, као и Женски рукометни клуб Врбас и разговарали са руководством општине и спортистима на који начин би се и Спортски савез Србије могао укључити у реализацију пројеката који би требали донети даљи развој спорта у Врбасу", рекао је генерални секретар ССС  Горан Маринковић.

Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас, оценио је да је подршка Спортског савеза Србије важна за локални спорт, посебно што стиже као саставни део шире акције помоћи овој области, у коју су се укључили Покрајински секретаријат за спорт, грански спортски савези Србије и Војводине и друге организације.

"Важно нам је да напредујемо када говоримо о спортској инфраструктури, јер добри услови доносе масовније укључивање у систем спорта а затим и добре резултате. На нивоу Србије налазимо се на трећем месту када говоримо о улагању у спорт и то је резултирало да је шест наших клубова успело да стигне до вишег ранга такмичења у претходној сезони", рекао је Глушац.  

Сусрет са спортистима у Центру за физичку културу "Драго Јововић" био је прилика и за размену поклона; ЖРК Врбас је од Спортског савеза Србије на поклон добио лопте, док је Давору Штефанеку, председнику ССС, за успомену уручена мајица Боксерског клуба "Чарнок".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"