Грађанима на располагању БТИ таблете против комараца

У оквиру овогодишње систематске акције заштите здравља грађана општине Врбас од комараца, коју у сарадњи са Општинском управом спроводи новосадска "Циклонизација", домаћинствима ће бити дистрибуиране БТИ таблете за сузбијање ларви урбаних или кућних комараца.

"Реч је о високо селективном биоцидном производу који делује само на ларве комараца. Таблете се користе у домаћинствима тамо где има стајаће воде, а детаљно упутство за употребу и начин дозирања налази се на сваком паковању таблета. Мале површине воде довољне за велику продукцију комараца и из једне чаше или конзерве са водом која током сезоне стоји у дворишту, може да се излеже чак 300 комараца за само седам дана", каже Дарио Аћимовић, менаџер за односе са јавношћу "Циклонизације".

У току је дистрибиција овог препарата, а пред крај недеље БТИ таблете биће доступне грађанима у месним заједницама. Из "Циклонизације" апелују на грађане да користе таблете, јер ће на тај начин помоћи и себи и својим комшијама, а смањиће и ризик од преношења вируса Западног Нила. Како би себе и своје ближње заштитили од комараца, стручњаци препоручују да се током сезоне једанпут недељно потпуно испразне кофе са водом, уклоне старе гуме, конзерве, тегле и сви остали предмети у којима се задржава вода погодна за развој ларви комараца. Препорука је и да се канали чисте од корова и отпадака како би били проточни, а вода у њима чиста, као и да се једанпут годишње провери да ли су вертикале и други делови олука запушени опалим лишћем или другим материјалом.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"