Руководство општине Врбас примљено у Амбасади РФ

Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко, примио је данас представнике општине Врбас у згради Амбасаде, чиме је наш град постао прва локална самоуправа у Републици која је добила прилику да се представи у Амбасади РФ. Општину Врбас пред руским домаћинима представљали су Милан Глушац, председник Привременог органа, Маријан Мијановић и Радољуб Ускоковић, председник Удружења српско-руског пријатељства "Род".

Разговарало се о већ учињеном на успостављању односа поверења између две стране, али и о могућностима сарадње на разним пољима. 

"Прва смо општина која је након ванредне ситуације примљена у амбасади Руске Федерације. Ми смо већ имали договорену посету амбасадора Александра Боцан-Харченка, али је она због епидемије одложена за другу прилику. Иначе, општина Врбас је требала да буде прва локална самоуправа коју је руски амбасадор посетио, управо због одличне сарадње са нашом општином, одличних и искрених односа два братска народа и две државе, предвођене Владимиром Путином и Александром Вучићем. На данашњем састанку са амбасадором и његовим сарадницима, разговарало се о наставку и продубљивању пријатељских односа две стране и искористили смо прилику да Александра Боцан-Харченка упознамо са начином и смером деловања у промоцији културе, обичаја и језика руског народа. Такође, говорили смо о побратимским односима са градовима у Русији, економским темама и трговинским представништвима, образовању, размени ученика, сарадњи у оквиру Руског дома. Сусрет је био прилика и да разговарамо о посети амбасадора Врбас и она се очекује током септембра. И сам Боцан-Харченко је најавио да ће Врбас бити прва општина коју ће посетити управо због одличних односа", рекао је након пријама Милан Глушац, председник Привременог органа. 

Састанку је присуствовао и Александар Конанихин, први саветник амбасадора Боцан-Харченка, Николај Помилујко, први секретар, Денис Круглов, аташе, и Јевгеније Дјомин, заменик директора у Руском центру за науку и културу у Србији. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"