Познати финалисти Фестивала поезије младих

Жири Фестивала поезије младих саставу: Перо Зубац, председник, Иван Лаловић, Данило Јокановић и Горан Лабудовић Шарло, чланови, изабрали су финалисте наше најзначајније и најстарије књижевне манифестације за песнике до 27. година старости.

"Чланови жирија одржали су видео конференцију 23. јула 2020. године на којој су прогласили финалисте 52. Фестивала поезије младих. Од 82 пристигла рукописа на адресу Фестивала, жири је одлучио да на 52. ФПМ позове следеће младе песнике: Илону Богнар из Равног Села, Ксенију Голубовић из Новог Сада, Милену Ж. Кулић из Бачког Доброг Поља, Косту Косовца из Београда, Стефана Лазаревића из Седлара, Владану Перлић из Бањалуке, Анђелу Пендић из Београда, Сузану Рудић из Степановићева, Шимона Тсуботу из Београда и Фарука Шахата из Сарајева.

Жири ће у току прве недеље септембра донети одлуку о награђеним песницима, а селектор Палете младих ће донети одлуку о најбољем младом сликару.

Фестивал ће уручити награде за песнике, прву штампање књиге, другу и трећу новчаног карактера, а победнику Палете ће бити уручена откупна награда за слику.

Песме финалиста биће штампане у септембарском броју Часописа Траг", саопштио је данас Бранислав Зубовић, секретар Фестивала поезије младих.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"