Прикупљено 410.000 динара помоћи за Лану

У суботу је у центру Врбаса одржан хуманитарни базар на којем је добровољним прилозима и куповином разних производа и услуга за само неколико сати сакупљено 410.000 динара за лечење мале Лане Јовановић, пренео је РТВ. 

"Сакупљање донација и позивање спонзора трајало је неколико недеља, а идеја је била да базар буде пре свега дечији. За релативно кратко време обезбеђена су три замка на надувавање за дечију разоноду, штандови за излагање играчака и робе и богата томбола за све учеснике. Један део учесника базара понудио је своје услуге попут прављења фризура и исцртавање лица бојама, а највећи број Врбашана донирао је нове и половне играчке, књиге и друго", саопштили су организатори.

На неколико штандова заинтересовани грађани могли су да купе прехрамбене производе попут домаћих колача, грицкалица, слаткиша, али и воће, воду и сокове. У касним вечерњим сатима уприличена је и томбола за све који су раније купили листиће и тиме такође донирали новац за лечење девојчице. Из организације поручују да су посебно поносни на велики број Врбашана који се пријавио да волонтира на штандовима или прерасподели производа за продају и да ће оваквих хуманитарних акција ускоро бити још.

Подсетимо, Лана Јовановић болује од спиналне мишићне атрофије тип 1, ретке и изузетно прогресивне и смртоносне неуромишићне болести. Лек постоји, али је његова цена преко два милиона долара. Ова тешка животна прича покренула низ акција, продаја и лицитација широм наше земље да се што пре прикупи неопходан новац за девојчицино излечење.

Извор: РТВ

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"