Анђела Пендић победница 52. Фестивала поезије младих

Победница 52. Фестивала поезије младих у Врбасу је Анђела Пендић из Београда. Другу награду добила је Милена Ж. Кулић из Новог Сада, а трећу Владана Перлић из Бањалуке, одлучио је једногласно жири у саставу: Перо Зубац, председник, Горан Лабудовић Шарло, Иван Лаловић, и Данило Јокановић. Награду "Станко Симићевић" коју најмлађем финалисти додељује Народна библиотека "Данило Киш", добио је Коста Косовац из Београда. Награду овогодишње "46. Палете младих" добила је Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада.

Прва награда Фестивала поезије подразумева објављивање књиге, друга и трећа су новчане а награда за најбољег младог ликовног уметника је откупна. Поменуте награде биће додељене на пригодној манифестацији у Врбасу почетком октобра.

"Овогодишњи Фестивал организован је у специфичним околностима, почев од самог пријема рукописа посебно из иностранства у време пандемије, одлагања програмских садржаја из истих разлога, видео конференција за жири и свега другог са чим се Фестивал први пут сусреће у својој историји. Ипак, успели смо, а успели су и млади песници који су својим рукописима и ове године конкуренцију учинили јаком и ободрили нас да је поезија итекако жива и да живи у свом Граду", рекао је Бранислав Зубовић, секретар Фестивала поезије младих.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"