Геронтолошком центру 4,5 милиона динара од Покрајинске владе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре за унапређење социјалне заштите у Војводини, истакавши да Влада на чијем је челу води одговорну социјалну политику, те да је од 2016. године у ту област уложено милијарду и 500 милиона динара. Овим конкурсом додељено је 160 милиона динара за реализацију 74 уговора – за укупно 35 установа, за смештај корисника и центара за социјални рад – који се односе на набавку медицинске и друге опреме, реконструкцију, одржавање и адаптацију објеката социјалне заштите и подршку редовним програмима у директном раду с корисницима. Геронтолошком центру Врбас припала су средства за реализацију три уговора, вредна више од четири милиона динара.

"Установе социјалне заштите, чији је оснивач Покрајинска влада, имају континуирану, знатно већу финансијску и техничку подршку него раније, чиме повећавамо њихове капацитете и функционалност, а тиме обезбеђујемо и боље услове за рад запослених и боравак корисника“, изјавио је председник Мировић и додао да је Покрајинска влада у протеклом периоду основала и два нова центра за породични смештај и усвојење.

Геронтолошки центар Врбас реализоваће одобреним средствима три пројекта - за Усаглашавање са новим законом о електронском фактурисању издвојено је 1.180.000 динара, за пројекат "Сигуран превоз старих у ГЦ Врбас" 2.400.000 динара, а за пројекат "Ко дланом о длан" 1.000.000 динара. Уговоре у Покрајинској влади примила је и потписала Радмила Мусић, директорка Геронтолошког центра Врбас.

Ове године, како је навео Мировић, опредељено је и 100 милиона динара за изградњу објекта за дневни боравак у Дому за одрасле и старије „Свети Василије Острошки Чудотворац“ у Новом Бечеју.

Председник је подсетио и на то да су ове године почели радови на изградњи нових и реконструкцији постојећих објеката у Дому за душевно оболела лица у Чуругу, што је једна од највећих инвестиција у области социјалне заштите минулих година.

Мировић је истакао да нас у наредном периоду очекује важан посао, заједно са Канцеларијом за јавна улагања – инвестиције у Дом у Старој Моравици, као и у објекте који нису у систему социјалне заштите, попут Специјалне психијатријске болнице у Ковину. „Када реализујемо и те инвестиције, моћи ћемо да кажемо да смо отклонили најургентније проблеме, као и да ствaрамо нови стандард у овој области“ , изјавио је председник Мировић.

Средства су, између осталог, обезбеђена за реконструкцију, одржавање и адаптацију геронтолошких центара у Бачкој Паланци, Сомбору, Вршцу, Зрењанину, Дечјем селу у Сремској Каменици, Дому за лица ометена у менталном развоју „Отхон“ у Старој Моравици, за набавку медицинске опреме у геронтолошким центрима у Новом Саду и Кикинди, и домовима у Чуругу, Ветернику и Старом Лецу, као и за куповину друге опреме у домовима „Мирослав Антић Мика“ у Сомбору, „Збрињавање“ у Панчеву и „Колевка“ у Суботици.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"