Свечано отворен VI Јуниорски куп нација у боксу

У Врбасу је данас свечано отворен VI Јуниорски куп нација у боксу - међународно такмичење за дечаке и девојчице пристигле у Србију са чак четири континента. Рукавице на рингу у Центру за физичку културу "Драго Јововић" укрстиће такмичари и такмичарке из Аустрије, Азербејџана, Албаније, Бугарске, Белгије, Босне и Херцеговине, Кипра, Чешке, Мађарске, Италије, Словеније, Новог Зеланда, Казахстана, Израела, Сједињених Америчких Држава, Индије, Румуније и домаћина Србије. Организатори VI Јуниорског купа нација у боксу су Боксерски савез Србије, Општина Врбас и Бокс клуб "Чарнок" из Врбаса.

"Општина Врбас већ шесту годину подржава овај интернационални турнир и он заиста има велики значај, не само за Врбас већ за спорт у целој Србији. Зато ћемо и у наредном периоду пружати подршку великим спортским такмичењима, покушавати да их из године у годину подижемо на виши ниво, и тако оправдамо епитет града спорта, који одавно носимо. На спорт уопште гледамо са посебном пажњом, ове године смо у буџету издвојили 46 милиона динара за издвајања у ову област, што је рекордна сума до сада за нашу локалну самоуправу, а циљ је да ова сума и даље расте у будућности", рекао је поводом отварања VI Јуниорског купа нација у боксу Предраг Ројевић, председник Општине Врбас. 

Члан Организационог одбора и председник БК "Чарнок" Игор Шкундрић изразио је задовољство што се турнирски није прекинуо од 2017. године, када је одржан I Јуниорски куп нација у боксу, те да је већ до сада утемељена једна добра традиција. "Уз подршку Боксерског савеза Србије и посебно подршку Општине Врбас, успели смо да испунимо све услове које од нас захтева Европска боксерска федерација. Ове године имамо на турниру такмичаре из 18 држава Европе, Азије, Северне Америке и Океаније, а новина су боксери са Новог Зеланда. Најбројније репрезентације су оне из Италије, Румуније и Бугарске, мада је и наша екипа бројна. Имаћемо прилику да видимо неке од најбољих и најталентованијих младих боксера којима ће овај турнир послужити и као припрема за предстојеће европско и светско првенство. Надам се да ћемо имати право витешко надметање и да ће љубитељи бокса моћи да уживају у борбама", рекао је Шкундрић.

Данас су на програму и прве борбе, које су почеле након свечаног дефилеа учесника. Ринг је постављен у малој сали ЦФК "Драго Јововић", улаз је бесплатан и организатори позивају Врбашане да подрже младе боксере и тако дају свој допринос да турнир протекне у што бољем амбијенту. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"