Бајкерима кациге за безбеднију вожњу

Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Врбас, у сарадњи са Полицијском станицом Врбас, организовао је у суботу нову акцију у оквиру реализације програма унапређења сигурности на путевима и едукације учесника у саобраћају. Овога пута у фокусу су били моторциклисти и мопедости, популарни бајкери, који су се овог викенда окупили на мото сусрету у Куцури, у организацији Мото клуба "Pegasus".

"Савет за безбедност саобраћаја пружа подршку активностима Мото клуба 'Pegasus' и свим другим бајкерима на мото сусрету у Куцури. Желимо да им упутимо поруку да заједно можемо да унапредимо безбедност на путевима, те да их подсетимо колико је важно да користе сву прописану опрему, поштују законске одредбе и правила и тако на најбољи начин сачувају себе и друге. Све ово постаје још важније када знамо да моторциклисти и мопедисти припадају најрањивијој групи учесника у саобраћају", рекла је Тијана Алексић, председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.

Савет је за ову прилику поделио бајкерима неколико кацига, док их је на многа правила подсетио Страхиња Ђурачић, заменик председника Савета за безбедност саобраћаја.

"Ова акција је традиционална и организује се приликом сваког мото скупа у Куцури. Разговарали смо, пре свега, о безбедности моторциклиста, о неопходности ношења заштитне кациге и друге опреме приликом вожње, о неопходности потпуне техничке исправности мотора, као и о поштовању саобраћајних правила, јер статистички подаци су стварно упозоравајући. Све ове акције имају своју вредност и надам се да ће млади бајкери, којих је и данас било, усвојити све оно о чему смо разговарали", рекао је Ђурачић.  

   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"