Завршена реконструкција Дома културе у Куцури вредна 11 милиона динара

Завршена је реконструкција Дома културе у Куцури. У радове на потпуној реконструкцији објекта из 1938. године од 710 квадрата, уложено је око 11 милиона динара. Постављен је нов кров, фасада и комплетна столарија, изведени су гипсарски радови на зидовима и плафонима, сређени подови и тоалети.

"Општина Врбас, уз подршку Покрајинске владе и Владе Републике Србије, издваја значајна средства за изградњу нових и реконструкцију постојећих домова културе. Завршавамо радове на изградњи новог Дома културе у Равном Селу, а започећемо и радове на завршетку позоришта у Врбасу. Посебно смо поносни на чињеницу што је Дом културе у Куцури, који представља епицентар културног живота, у потпуности сређен. То је сада репрезентативан, мултифункционалан простор у ком ће културно-уметничка друштва 'Завичајно врело' и 'Жетва' из Куцуре, као и грађани Куцуре, моћи да организују све врсте културних догађаја - концерте, представе, књижевне вечери", рекао је поводом завршетка радова Предраг Ројевић, предсеник општине Врбас. Дом културе у Куцури грађен је 1938. и 1939. године.

Ројевић је подсетио да је уз помоћ Покрајинске владе инвестирано 6,9 милиона динара у постављање новог крова на Основној школи "Братство - јединство".

"Реконструисана је улица Ђуре Биљног. Од изузетног значаја је и реконструкција тоалета у ОШ 'Братство - јединство', који су сада, прилагођени за особе са инвалидитетом и сметњама у развоју. Ове радове вредне више од три милиона динара извели смо уз подршку Владе Србије", истакао је Ројевић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"