Радионица "Мајчино млеко је храна, лек и љубав"

Поводом обележавања Светске недеље дојења, Дом здравља "Вељко Влаховић" - Одељење поливалентне патронаже, уз подршку Комисије за популациону политику општине Врбас, организовало је радионицу под називом "Мајчино млеко је храна, лек и љубав".

Присутним трудницима кроз обрада неколико важних тема упућене су универзалне поруке да је "дојење нит жвота која повезује мајку и новорођенче, темељ будућег односа пуног љубави, а мајчино млеко темељ имунитета и здравља". "Дојење је најбољи поклон који можете и требате приуштити свом новорођенчету", речено је у Дому здравља "Вељко Влаховић".

Заменица председника општине Врбас и председница Комисије за популациону политику, Тијана Алексић, искористила је прилику и трудницама уручила поклоне који могу бити од помоћи у првим данима дојења и родитељства, уз речи да на сваки начин треба промовисати дојење и охрабрити мајке да доје своју децу.

"Са циљем промоције дојења, у недељи посвећеној овој теми, подсећамо на значај које дојење има у најранијем узрасту детета, посебно за правилан развој и психо-физичко здравље, али и за успостављање односа између мајке и детета. Разговарало се и о Школи за труднице у којој будуће маме добијају све информације које им могу користити у току трудноће и након порођаја. Циљ је указати полазницама на значај правилне неге бебе, али и на значај дојења, јер је мајчино млеко природна и најбоља храна за дете", рекла је Тијана Алексић. Подршку радионици пружио је и др Горан Ђуровић, директор ДЗ "Вељко Влаховић".

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"