У току конкурс МУП-а за пријем нових полицајаца

Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици укупно 1.100 полазника на стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца (550 полазника), саобраћајног полицајца за послове саобраћајних незгода (300 полазника), граничног полицајца (250 полазника).

За подручје Полицијске управе у Новом Саду, на коју се односе и сви заинтересовани из општине Врбас, отворена су места за:
–   25 полазника за радно место полицајца
–   25 полазника за радно место саобраћајног полицајца за послове саобраћајних незгода
–   13 полазника за радно место граничног полицајца
 
Право учешћа на конкурсу има лице које испуњава следеће услове:
  1. да је држављанин Републике Србије;
  2. да има пријављено пребивалиште на територији Републике Србије, најмање једну годину непрекидно пре дана подношења пријаве на конкурс;
  3. да има пријављено пребивалиште на подручју организационе јединице за коју се расписује конкурс;
  4. да нема мање од 18, а више од 24 године старости до дана закључења конкурса;
  5. да нема више од 27 година старости до дана закључења конкурса (за кандидате који су свршени студенти Криминалистичко-полицијског универзитета);
  6. да има завршено средње образовање и васпитање, у четворогодишњем трајању, или да има завршене основне струковне односно основне академске студије Криминалистичко- полицијског универзитета;
  7. да не постоје безбедносне сметње у складу са Законом о полицији;
  8. да поседује важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом “Б” категорије;
  9. да испуњава критеријуме здравствене, психолошке и физичке способности, за заснивање радног односа у Министарству унутрашњих послова на радном месту у статусу овлашћених службених  лица.

Право учешћа на конкурсу има и лице које не поседује важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом "Б" категорије, уколико уз конкурсну документацију достави потврду да је до дана закључења конкурса започело обуку за управљање моторним возилом "Б" категорије, уз обавезу да најкасније до 29. 09. 2023. године, Центру за основну полицијску обуку достави оверену фотокопију возачке дозволе "Б" категорије. Поступак избора кандидата за полазнике основне полицијске обуке спроводи комисија, коју именује министар унутрашњих послова.

НАЧИН ПОДНОШЕЊА ПРИЈАВЕ НА КОНКУРС

Пријава на конкурс, са документацијом, подноси се полицијској станици по месту пребивалишта кандидата, за кандидате из општине Врбас у Полицијској станици Врбас, до 11. августа. Кандидат може поднети само једну пријаву. Приликом подношења пријаве кандидат се обавезно изјашњава за која се од понуђених радних места пријављује на стручно оспособљавање (полицајац / саобраћајни полицајац за послове саобраћајних незгода / гранични полицајац), при чему наводи њихов редослед.

Све детаље конкурса можете видети ОВДЕ.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"