Министар Един Ђерлек посетио Врбас

На 55 локација у општини Врбас биће постављене табле са QR кодовима које ће омогућити дигиталну презентацију културно-историјског наслеђа и туристичких потенцијала Врбаса, Змајева, Бачког Доброг Поља, Савиног Села, Равног Села и Куцуре. Новац за израду табли са QR кодовима обезбедило је Министарство за равномерни регионални развој. Уговор о финасирању пројекта потписали су данас у општини Врбас председник општине Предраг Ројевић и министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек.

"Наша знаменита прошлост постаје део дигиталне будућности. Најистакнутије знаменитости општине Врбас преко QR кодова биће на један клик доступне свим грађанима наше општине и туристима. Министарство за равномерни регионални развој препознало је наше потребе и подржало нас са 600.000 динара. Постављање 55 табли са QР кодом допринеће унапређењу промоције нашег културно-историјског наслеђа и наших туристичких потенцијала. Уколико желимо да се развијамо и пратимо савремене туристичке трендове морамо инвестирати у модернизацију. A QR кодови имају и еколошки значај јер смањују потребу за штампаним промотивним материјалима", рекао је Ројевић приликом потписивања уговора.

Он је истакао да општина Врбас уз подршку Владе Србије и Покрајинске владе инвестира значајна средства у изградњу и реконструкцију домова културе и унапређење путне инфраструктуре.

"То је важно и за живот грађана, али и за развој туризма. Завршили смо реконструкцију Дома културе у Куцури, у шта смо уз помоћ Покрајинске владе инвестирали 11 милиона динара. Завршена је градња Дома културе у Равном Селу. Очекује нас почетак радова на изградњи позоришта у Врбасу, а у току су радови на рехабилитацији пута Врбас - Бачко Добро Поље. Овај важан путни правац дневно користи велики број грађана општине Врбас и његова реконструкција значано ће допринети унапређењу квалитета њихових живота, јер ће до посла и до школе моћи да дођу удобније, брже и безбедније", рекао је Ројевић.

Министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек, истакао је овом приликом да се реализацијом овог пројекта унапређује видљивост туристичких потенцијала Врбаса. "На брз, ефикасан и модеран начин, једним кликом на телефону, сви заинтересовани моћи ће да се информишу о свим културно-историјским споменицима у општини Врбас, о природним атракцијама и другим местима, што је посебно важно када знамо да је туризам веома важна привредна грана и када знамо да он има утицај на раст запослености, на раст БДП-а, као и на равномерни регионални развој коме тежимо. Желимо да што више људи посећује нашу лепу земљу, прелепи Врбас и ову општину, због чега и улажемо у развој туристичких потенцијала", рекао је након потписивања уговора Ђерлек.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"