Обавештење о пријави штете од елементарне непогоде

На основу Одлуке о допуни Одлуке о проглашењу елементарне непогоде („Службени гласник РС“ број 69/2023 ) којом је Влада Републике Србије донела одлуку о проглашењу елементарне непогоде на територији општине Врбас, Општинско веће општине Врбас расписује Јавни позив за пријаву штете настале на породичним стамбеним објектима у својини грађана на територији општине Врбас услед елементарне непогоде - јаког олујног ветра, града и кише, проузроковане климатским променама, у јулу 2023. године - којим се позивају сви грађани на територији општине Врбас, КОЈИ ДО САДА НИСУ ПРИЈАВИЛИ ШТЕТУ, да то учине у року од 15 дана од дана објављивања овог Јавног позива. Грађани који су до сада пријавили штету, нису у обавези да тај поступак понове.

Услов за пријаву штете на породичном стамбеном објекту јесте, да је исти оштећен услед јаког олујног ветра, града и кише у јулу месецу 2023. године, да је оштећена или уништена ствар која служи и неопходна је за задовољење основних животних потреба, те је као таква била у свакодневној или редовној употреби, да је ствар чувана са пажњом и на прописан начин као и да су предузете све мере ради смањења ризика од елементарне и друге непогоде, као и да су испуњени други услови у скаладу са законом (Пријава штете која се односи на помоћне објекте и викенд куће, као и за покретну имовину неће бити разматрана од стране Комисије. Такође оштећења која спадају у текуће одржавање неће бити разматрана).

Јавни позив за пријаву штете настале на породичним стамбеним објектима у својини грађана на територији општине Врбас услед елементарне непогоде - јаког олујног ветра, града и кише, на територији општине Врбас у јулу 2023. године, можете видети ОВДЕ.

Образац за пријаву штете настале на породичним стамбеним објектима услед елементарне непогоде - јаког олујног ветра, града и кише, на територији општине Врбас у јулу 2023. године, можете преузети ОВДЕ.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"