Врбас део манифестације "Дани породице"

Са жељом да додатно и новом енергијом да допринос заједничкој промоцији најважнијих вредности – породице, родитељства и деце, општина Врбас била је и ове године део манифестације "Дани породице", коју су у Перлезу заједнички организовали Министарство за бригу о породици и демографију и Град Зрењанин.

Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, истакла је овом приликом да је локална самоуправа искористила прилику да свим посетиоцима врбаског штанда представи разне мере које локална самоуправа реализује како би подржала породицу и помогла подизање и одрастање деце. "Општина Врбас спроводи и реализује скуп активних мера популационе политике како би наше породице лакше учврстиле своје темеље и успешније се развијале. Подршка новорођеним бебама и родитељима, подршка за децу у вртићима, разне подршке за ученике свих узраста, затим подршка социјално угроженим, само су неки од видова подстицаја које општина Врбас обезбеђује и нуди својим грађанима. Када се ове локалне мере споје са системским, пронаталитетним мерама Републике Србије и АП Војводине, уверена сам да породице у Врбасу и Србији из године у годину јачају, јесу стуб друштва и у сигурнијем окружењу подижу своје потомство. Борба за породицу је борба за будућност Србије. Подршку за оно што чинимо добили смо и од потпредседника Владе Милоша Вучевића, и министара Дарије Кисић, Данице Грујичић и Зорана Гајића, који су посетили наш штанд", рекла је Алексић. 

Скуп у Перлезу отворио је изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић. "Верујемо да људи који воле своје породице, који воле своје родитеље, који воле своју децу и туђу децу, само ти људи могу да разумеју, воле и поштују друге људе. Да људи који не воле своју породицу или не воле свој град и своју државу не могу да воле ни друге градове, ни друге државе, ни друге народе", рекао је Вучевић. Присутнима се обратила и министарка за бригу о породици Дарија Кисић Тепавчевић, а свечаном отварању присуствовали су и министарка здравља Даница Грујичић и министар омладине и спорта Зоран Гајић, као и представници Покрајинске владе. 

У оквиру манифестације четрдесетак локалних самоуправа представило је своје мере пронаталитетне политике, организоване су бројне активности и радионице за децу, као и "Базар здравља" и бесплатни прегледи за све посетиоце. У уметничком делу програма учествовали су хор "Чаролија", оперска певачица Милица Досковић и певачица Леонтина.

 

КУЛТУРА

Дечија недеља у ССШ "4. јули" - хуманост у првом плану

03. окт 2023. КУЛТУРА

Дечија недеља у ССШ "4. јули" - хуманост у првом плану

Низом разних активности у обележавање Дечије недеље укључ...

"Теодорини дани" у Градском музеју Врбаса

28. сеп 2023. КУЛТУРА

"Теодорини дани" у Градском музеју Врбаса

У Врбасу су у току I "Теодорини дани", културна манифеста...

"Теодорини дани" за подсећање на најстарији Врбас

15. сеп 2023. КУЛТУРА

"Теодорини дани" за подсећање на најстарији Врбас

Градски музеј Врбаса, који је део Културног центра, ове ј...

Милићевићу прва награда Фондације "Нушић" и НБ Нови Бечеј

08. сеп 2023. КУЛТУРА

Милићевићу прва награда Фондације "Нушић" и НБ Нови Бечеј

Афористичар, сатиричар и дечији песник из Врбаса Веселин ...

Роман Next level Марка Поповића представљен Врбашанима

08. сеп 2023. КУЛТУРА

Роман Next level Марка Поповића представљен Врбашанима

Марко Поповић, писац из Врбаса, представио је у четвртак...

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.