Локализован пожар на Градској депонији

Пожар на Градској депонији који је избио у суботу у јутарњим сатима, успешно је локализован, а сметлишту се тренутно разастире земља како би дим престао да се виори, саопштено је из ЈКП "Комуналац".

"У суботу, 13. априла, у раним јутарњим сатима радници на Градској депонији у Врбасу приметили су да сметлиште гори. Пожар је захватио 200 квадратних метара депоније која се простире на површини од 10 хектара. Ватрогасне екипе одмах су изашле на терен и у року од три сата обуздале ватру, али из депоније је наставио да се вије дим. Тренутно се затрпава згариште, односно, у делу сметлишта где је избио пожар посипа се земља. Надлежни су предузели све превентивне мере. У току је испитивање узрока настанка ватре како би се утврдило да ли је пожар кренуо из тела депоније или је одговоран људски фактор", наводи се у саопштењу ЈКП.

Такође, "Комуналац" апелује на грађане и правне субјекте да на Градску депонију не бацају запаљиве хемикалије и друге опасне материјале, односно да у канте и контејнере одлажу искључиво комунални отпад како би се предупредили ризици од запаљивања. ЈКП "Комуналац" свакодневно уређује депонију равнањем, попуњавањем депресија и превлачењем земљаног слоја преко земљане тампон зоне.

У међувремену, снажан ветар поново је распламсао пожар на депонији и ватрогасне екипе и екипе ЈКП још једном су изашле на терен и покушавају да обуздају ватру.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"