Јасминки Олић Илчешин признање "Најбољи наставник бивше Југославије"

Професорка српског језика и књижевности Јасминка Олић Илчешин, запослена у Гимназији "Жарко Зрењанин", понела је титулу "Најбољи наставник бивше Југославије", која се традиционално додељује на Регионалној конференцији наставника са простора некадашње заједничке државе. Позната конференција ове године одржана је у Бања Луци, под називом "Свијет образовња брише границе", постављајући пред учеснике као циљ регионално умрежавање најбољих васпитача, учитеља, наставника, професора и стручних сарадника, а од ове године, по први пут, и директора образовних установа.

Представника на конференцији имало је и образовање из општине Врбас, кроз наступ Јасминке Олић Илчешин, која је награду заслужила захваљујући посвећеном раду, ентузијазму, креативности, те моћи инспирације и мотивације ученика. Сва ова знања, таленте и вештине професорка Олић Илчешин је представила међу више од 200 наставника из Босне и Херцеговине, Србије, Северне Македоније, Хрватске, Црне Горе и Словеније.

"Асицијација подржава иновативни рад наставника и жели да такви наставници буду видљиви у систему образовања, као носиоци промена и реформи, за које смо се на конференцији уверили да су потребне свим системима образовања на простору бивше Југославије. Награда 'Најбољи наставник бивше Југославије' је круна мога рада, али и опомена да не идем испод нивоа који сам постигла у раду до сада, као и обавеза да наставим да промовишем и подстичем младе колеге да се придруже Асоцијацији најбољих наставника, која заиста подстиче на рад и мотивише просветне раднике да остану у образовању", рекла је Јасминка Олић Илчешин.

Признање "Најбољи наставник бивше Југославије" 2022. године добио је и др Младен Ђуричић, још један професор књижевности у Гимназији "Жарко Зрењанин".

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"