Обележен 04. јул - Дан борца

Полагањем венаца на Споменик палим борцима на Градском гробљу, на споменик народном хероју Иси Секицком Сими, затим на спомен обележје борцима палим у ратовима од 1990. до 1999. године, Споменик борцима Црвене армије, те на спомен бисту Вељку Влаховићу у Дому здравља и Споменик свим жртвама фашизма у центру града, данас је у Врбасу обележен 4. јул - Дан борца.

Венце су положили председница Скупштине општине Врбас Сања Жигић, заменица председника општине Тијана Алексић, члан Општинског већа Ивор Лукин, представници Општинске организације СУБНОР-а, те представници локалних одбора СНС и СПС.

Заменица председника општине Врбас Тијана Алексић истакла је да 4. јул није само датум у календару, већ подсетник да је борба против фашизма била и остала обавеза свих генерација.

"Ми се данас сећамо храбрих људи који су, суочени са непријатељем, изабрали да се боре, да се супротставе злу. Кад су се наши преци дигли на устанак, нису то чинили само због себе. Урадили су то за све нас, за генерације које долазе. Њихова борба није била само борба против Хитлерове фашистичке идеје, већ борба за универзалне вредности човечанства – за достојанство, правду и слободу. Општина Врбас и сви њени грађани остају данас и у будућности привржени антифашистичким традицијама", рекла је Тијана Алексић.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"