Почео I Међународни рукометни камп "Таленти"

Првим тренинзима у великој хали Центра за физичку културу "Драго Јововић", које воде неки од најбољих европских рукометаша последњих деценија, попут Кирила Лазарова или Момира Илића, у Врбасу је почео са радом I Међународни рукометни едукативни летњи кампи "Таленти". Млади узраста од 16 до 19 година стигли су у Врбас из шест земаља, спремни да летњу паузу посвете додатном усавршавању и тако што спремније дочекају тренутак отварања простора за професионално бављење спортом. По програму који су осмислили рукометни тренери Ненад Вучковић и Аким Комненић, истовремено идејни творци и оснивачи кампа, млади играчи имају прилику да буду део осам индивидуално-групних тренинга, две психолошке радионице и два стручна предавања.

"Камп овог концепта је веома битан за младе играче који у будућности желе да се баве професионално рукометом, да им се неке теме приближе и мало боље представе, шта значи бити професионални спортиста, али и да истовремено раде индивидуалне тренинге са великим броје тренера. Надам се да ће сви понети добре утиске са кампа и да ћемо се поново дружити следеће године", рекао је пред само отварање Ненад Вучковић. 

За тренинге бекова задужени су Кирил Лазаров, Момир Илић, Кокуча Филиберто, Милош Митровић, Жарко Шешум и Лазар Кукић, док са крилним играчима раде Милош Костадиновић и Петар Комненић. О игри пивотмена брину Бојан Бељански и Растко Стојковић, а голмана Никола Мариновић и Лука Радовић, као и Владимир Цупара и Голуб Докнић као гости. Александар Рогановић задужен је за елементе игре у одбрани, а Ненад Њаради води физичку припрему. На психолошким радионицама учесници кампа сусрећу се са Бојаном Јеличић, спортски психолог.

"За мене је част да имам могућност да у свом родном граду, заједно са пријатељем Ненадом Вучковићем, организујем рукометни камп 'Таленти'. Определили смо се за дечаке од 16 до 19 година старости јер је то период у ком се они одлучују да ли наставити са бављењем рукометом или отићи неким другим путем. Желимо да им понудумо нови вид схватања спорта, пре свега, живота у спорту, и ако успемо да их усмеримо ка професионалном путу рукометаша, бићемо срећни и задовољни. Индивидуални концепт и принцип рада које пружамо младим играчима разликује наш камп од свих других окупљања, јер наш циљ је да сваки учесник оде са кампа са новим знањима и способностима и унапреди своју спортску каријеру. Та знања преносе им врхунски тренери које смо ангажовали, укупно њих 15, а међу њима су стварно велика имена попут Кирила Лазарова или Момира Илића, Шешума, Бељанског, Мариновића и других. Сигуран сам да ће деца видети нешто ново, радиће индивидуално на својим позицијама, а кроз радионице и округле столове омогућићемо им да разговарају са својим идолима и чују од њих шта је све важно за једну успешну каријер", рекао је Аким Комненић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"